Gisteren avond hebben we ( ik en mijn kinderen) bij mijn lieve vriendin Lisa gegeten.

Dat doen we wel vaker maar deze tijd van het jaar gaat het altijd om het grote traditionele feest thanksgiving.DSC_0339
Dit jaar hebben we ook allemaal weer een aantal gerechten gemaakt en meegenomen en natuurlijk voor een drankje gezorgd.
Iedereen deelt met elkaar, precies waar het om gaat. Samen zijn. En het was weer heerlijk:) Terwijl ik dit schrijf zit ik aan het laatste stuk chocoladetaart met slagroom die ik gul van haar meekreeg, bless her.

Eenmaal op de terugweg in de auto merkte mijn zoon van 8 ineens nogal verschrikt op “MAM! we hebben helemaal niet gezegd waarvoor we dankbaar zijn!!” Dat was mij ook al opgevallen, vertelde ik hem, Lisa is het dit jaar helemaal vergeten…
Ik stelde voor om in de auto te benoemen waarvoor we dan allemaal dankbaar waren. Eerst zei hij nee nee nee want dan schaam ik me.
DAN SCHAAM IK ME
Tja, dan schaamt hij zich…
Ja weet niet hoe jij hiernaar kijkt maar ik schrok er nogal van. Kind van 8 die zich schaamt om uit te spreken waar hij dankbaar voor is…

Ik heb toen een paar eigen voorbeelden genoemd, de kinderen volgeden beide snel met allerlei voorbeelden waarvoor ze dankbaar zijn, van het eten dat we eten tot de nieuwe cadeautjes die ze in hun schoen hadden gevonden en alles er tussen in.
Gelukkig kan het ijs nog snel gebroken worden, gelukkig hebben we zoveel om dankbaar voor te mogen zijn.

Het heeft mij wel aan het denken gezet hoor. Ik vind het heerlijk om met mijn neus op de feiten gedrukt te worden. Zowel het dankbaar zijn, het bewust benoemen en uitspreken ervan als het doorbreken van een soort schaamte/taboe.
Je mag zijn wie je bent, helemaal, met alle gedachtes en gevoelens die je ervaart. Jij, ik, je buurvrouw, iedereen en zeker ook mijn zoontje. Een prachtavond!
Ook daarvoor voel ik veel dankbaarheid dus wat ik je zeg: THANKS!

Vertel je hieronder waar jij dankbaar voor bent?
[contact-form][contact-field label=’wie ben je?’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Wil je gebeld worden? noteer je nummer’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

 

Schrijf je nu in voor mijn mini training Mindfulness

Als je je inschrijft zal je op de hoogte gehouden worden voor de nieuwtjes van de Stap

Ja tof dat je meedoet

Schrijf je nu in voor mijn mini trainingElementals

Als je je inschrijft zal je op de hoogte gehouden worden voor de nieuwtjes van de Stap

Ja tof dat je meedoet

Schrijf je nu in voor mijn mini training
Vrouwen met Ballen

Als je je inschrijft zal je op de hoogte gehouden worden voor de nieuwtjes van de Stap

Ja tof dat je meedoet